Zajednica sestara karmelićanki u naselju Stup proslavila naslovnika samostanske crkve – Gospu Karmelsku

Zajednica sestara karmelićanki u naselju Stup svečano je 16. jula 2020.godine proslavila naslovnika samostanske crkve – Gospu Karmelsku.

Euharistijsko slavlje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić u koncelebraciji s 10 svećenika. Riječi pozdrava i dobrodošlice u ime sestara uputio je stupski župnik i direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije velečasni Miroslav Ćavar.

Osim čestitke pozvao je okupljene vjernike na molitvu za sestre. U prigodnoj propovijedi vrhbosanski nadbiskup je pojasnio značenje pojma „karmel“ kazavši kako to u prijevodu znači „plodna vrtna zemlja“, te je podsjetio kako se blagdan Gospe Karmelske u Katoličkoj Crkvi slavi od 1706 godine.

Inače, samostanska zajednica karmelićanki trenutno broji šest sestara. Poslije euharistijskog slavlja, na poziv velečasnog Čavare, pridružio se i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

On je istakao da sestre karmelićanke uvijek mogu računati na podršku Općine Ilidža, čiju zajednicu dugi niz godina općina i podržava.