Festival “Ilidža” od 23. do 25. jula, poštivajući sve preporuke kriznih štabova FBiH

Organizacija i realizacija manifestacije Festival narodne muzike “Ilidža 2020” održat će se od 23. do 25. jula 2020 godine, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, uz poštivanje svih  propisanih mjera i preporuka kriznih štabova Ministarstva zdravstva Federacije BiH.

Organizacioni odbor Festivala narodne muzike “Ilidža” u srijedu 15.jula 2020. godine održao je radni sastanak na kojem su precizirane sve pojedinosti za održavanje prestižne muzičke manifestacije. Naredne sedmice tačnije 23., 24. i 25. jula ipak će održati tradicionalni festival u organizaciji Općine Ilidža odnosno tehničkoj organizaciji Hayat TV.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje će se poduzeti kako bi tri  festivalske večeri protekle u najboljem redu i što je jako bitno, kako bi svi oni koji budu putem Hayat TV-a pratili dešavanja na Ljetnoj pozornici uživali. Ove godine svi pozvani autori su se odazvali pozivu sa željom da doprinesu kvalitetu festivala. Organizacioni odbor odabrao je 17 pjesama koje će se naći u takmičarskoj noći 24. jula.

Pjesme su birane javnim konkursom, ali i pozivnim konkursom.