Anadolu Agency objavila fotografije koje su obilježile 2014. godinu

Anadolu Agency je izabrala i objavila fotografije koje su napravili fotoreporteri ove novinske agencije u raznim dijelovima svijeta, a koje su privukle najviše pažnje na globalnom nivou tokom 2014. godine.

Naime, urednici Anadolu Agency (AA) su za 2014. godinu izabrali 200 fotografija koje su fotoreporteri ove agencije zabilježili u Turskoj, Egiptu, Siriji, Gazi, Hong Kongu, Sjedinjenim Američkim Državama, Španiji, Italiji, Ukrajini kao i u drugim državama gdje su se desili značajni događaji koji su ostavili traga u 2014. godini.

Anadolu Agency ima brojne ekipe u područjima u svijetu pogođenim masovnim protestima, sukobima ili mjestima koja su poprišta važnih svjetskih dešavanja kao što su SAD, Egipat, Rusija, Španija, Velika Britanija, Belgija, Grčka, Italija, Njemačka, Izrael, Južnoafrička Republika, Tunis, Etiopija, Nigerija, Pakistan kao i mnoge druge zemlje.

Također, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa poznatom distribucijskom mrežom vijesti i video sadržaja “AFP Image Forum” i “Getty Images”, Anadolu Agency se svrstala u sami svjetski vrh u oblasti agencijskog novinarstva.

Fotografije AA objavljene su u nekoliko prestižnih printanih medija kao što su TIME, Guardian, New York Times, Washington Post, Telegraph, Paris Match i Newsweek.

AA organizuje i Međunarodno takmičenje za najbolju fotografiju “Istanbul Photo Awards” , a za mjesec dana učešće su najavili fotoreporteri iz 60 zemalja.

U periodu između 1. i 28. novembra na takmičenje se prijavilo 246 fotoreportera iz 56 zemalja te je poslano 585 fotografija.

Fotografije Anadolu Agency se tako distribuiraju preko vodećih distribucijskih mreža u zemljama širom svijeta, počevši od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Kanade, pa do Velike Britanije, evropskih zemalja i Afrike.

sarajevograd.BA